Witam serdecznie wszystkich NSU- owców :) !
Witam serdecznie wszystkich NSU- owców :) !
Witam serdecznie.
Bardzo się cieszę, że udało mi się dołączyć do tego grona, na tą chwilę "na golasa" ponieważ jeszcze nie mam własnego NSU ale szukam i być może dzięki temu forum to sie ziści.
Pozdrawiam.
Bardzo się cieszę, że udało mi się dołączyć do tego grona, na tą chwilę "na golasa" ponieważ jeszcze nie mam własnego NSU ale szukam i być może dzięki temu forum to sie ziści.
Pozdrawiam.
Re: Witam serdecznie wszystkich NSU- owców :) !
Witamy Jarko! Marzenia trzeba spełniać. Możesz zacząć od czegoś malego i skromnego a jednak wdzięcznego jak mały dwusów NSU, nawet powojenny a później czekać na okazję i środki na droższy model.
NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
To jedna z opcji, którą biore pod uwagę i działam w tym temacie ale na tą chwilę nie chcę zapeszyć
.

- skrzydlaty
Hej! Oczywiście wszystko rozbija się o zasobność trzosa oraz tzw. łut szczęścia, bo jak wiadomo zdarzają się super okazje.
Osobiście poszukałbym czegoś powojennego, ceny znacznie niższe, a satysfakcja taka sama - no prawie
Wytrwałości.
Osobiście poszukałbym czegoś powojennego, ceny znacznie niższe, a satysfakcja taka sama - no prawie

Wytrwałości.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
Tak, powojenne łatwiej znaleźć i często kompletne ale jednak przedwojenny to przedwojenny
Jesli temat "wypali" to juz w marcu stanę się pełnoprawnym członkiem tego forum
Admin Spiker poprosił mnie o "pochwalenie" się swoim parkiem maszynowym.
Może nie ma się czym chwalić ale ja cieszę się z posiadania Junaka '62 (w trakcie renowacji).
Oprócz tego mam dwie motorynki

Jesli temat "wypali" to juz w marcu stanę się pełnoprawnym członkiem tego forum

Admin Spiker poprosił mnie o "pochwalenie" się swoim parkiem maszynowym.
Może nie ma się czym chwalić ale ja cieszę się z posiadania Junaka '62 (w trakcie renowacji).
Oprócz tego mam dwie motorynki

Witam,
życzę ci szybkiego spełnienia marzenia. Sam lata czekałem czając się na OSL i w miedzy czasie kupując inne motocykle aż ostatnio stwierdziłem, że nie ma na co czekać i kupiłem małego NSU ZD 201 z 1935. Więc jak nie ten co ci się trafił to innego kupuj bo zrobisz inaczej ten sam błąd co ja
Choć nie wiem czy ten zostanie u mnie bo jednak OSL to OSL
Trzymam kciuki za powodzenie.
życzę ci szybkiego spełnienia marzenia. Sam lata czekałem czając się na OSL i w miedzy czasie kupując inne motocykle aż ostatnio stwierdziłem, że nie ma na co czekać i kupiłem małego NSU ZD 201 z 1935. Więc jak nie ten co ci się trafił to innego kupuj bo zrobisz inaczej ten sam błąd co ja

Choć nie wiem czy ten zostanie u mnie bo jednak OSL to OSL

Trzymam kciuki za powodzenie.
Siema:) Brawo Ty, wszyscy psycholodzy wiedzą że jak jest decyzja to i będzie działanie:) Stajnia tez ciekawa,Janek jest super a motorynki zaje super:) Więc kwestia nawet nie szczęścia i trafu ale kasy i decyzji a potem wszystko samo się potoczy:)
Czesc, 'powitawszy nowego fascynata marki' - mozna tez 'mocno wizualizowac marzenia' lub 'dac na luz / bez napinki/ bez wielkiej kasy' - tylko dluzej.
Mnie np. udalo sie w ten sposob zlozyc 'Zako /Komara' z czesci 'ze zlomu'.
Koszt calosci z czesciami zapasowymi / nowki fabryczne, swiecami/nowkami 'Bosch W 145 T 1'[najlepiej na nich jezdzi ] - to 'zirka / okolo stowki'...
To wyszlo cos '4 zeta / rok' srednio [ bo od 1995/96 pierwszy zakup : rama, przod, blotniki, zbiorniki 3szt. ] - czyli 1 piwo/rocznie'...
Tyle bez problemu sobie 'odmowilem'.
Wlasnie dlatego, ze 'bez napinki', a 'Zako/Komar' jest w fabrycznym lakierze wisniowym, na oponach nowkach z epoki / z bialymi bokami i 'rwie glebe - jak wsciekly' [ silnik 'pedalowiec' / zasniedzialy, utleniony jak ostatnie scierwo / za 'flaszke - ze zlomu' 5/6 lat temu ] - jezdzi ok. 50-55km/h, jak w instrukcji, bez zadnych 'remontow'.
Tylko swiezy olej do skrzyni i benzyna do zbiornika, silnik okazal sie 'nominalem z malym przebiegiem i duza kompresja'...
Mnie np. udalo sie w ten sposob zlozyc 'Zako /Komara' z czesci 'ze zlomu'.
Koszt calosci z czesciami zapasowymi / nowki fabryczne, swiecami/nowkami 'Bosch W 145 T 1'[najlepiej na nich jezdzi ] - to 'zirka / okolo stowki'...
To wyszlo cos '4 zeta / rok' srednio [ bo od 1995/96 pierwszy zakup : rama, przod, blotniki, zbiorniki 3szt. ] - czyli 1 piwo/rocznie'...
Tyle bez problemu sobie 'odmowilem'.
Wlasnie dlatego, ze 'bez napinki', a 'Zako/Komar' jest w fabrycznym lakierze wisniowym, na oponach nowkach z epoki / z bialymi bokami i 'rwie glebe - jak wsciekly' [ silnik 'pedalowiec' / zasniedzialy, utleniony jak ostatnie scierwo / za 'flaszke - ze zlomu' 5/6 lat temu ] - jezdzi ok. 50-55km/h, jak w instrukcji, bez zadnych 'remontow'.
Tylko swiezy olej do skrzyni i benzyna do zbiornika, silnik okazal sie 'nominalem z malym przebiegiem i duza kompresja'...
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Też tak myślę; decyzja juz zapadła i NSU musi znaleźć się w mojej stajni.szmaja pisze: śr 19 sty, 2022 9:16 pm Siema:) Brawo Ty, wszyscy psycholodzy wiedzą że jak jest decyzja to i będzie działanie:) Stajnia tez ciekawa,Janek jest super a motorynki zaje super:) Więc kwestia nawet nie szczęścia i trafu ale kasy i decyzji a potem wszystko samo się potoczy:)
Co do kasy to odkłada się na kupeczkę żeby to zrealizować.
Trochę szczęscia też potrzebne i dodałbym jeszcze trochę zdrowego rozsądku i rozwagi żeby nie "wtopić".
Haha, sorki,zawsze wtopisz, będziesz klął, zarzekał siw że nigdy więcej, bo to mix albo i niewiadomoco, kupisz kolejnego na części i nawet się nie spodziejesz jak zaczniesz motocykle z garażu do pokoju wstawiać bo nie nie będziesz miał miejsca na kolejnego:) A jak po kilku latach podliczysz to okaże się że to były Twoje najlepsze zakupy:) Relax będzie dobrze:)
Hahaha, może tak być, dobrze prawisz.szmaja pisze: wt 25 sty, 2022 10:37 pm Haha, sorki,zawsze wtopisz, będziesz klął, zarzekał siw że nigdy więcej, bo to mix albo i niewiadomoco, kupisz kolejnego na części i nawet się nie spodziejesz jak zaczniesz motocykle z garażu do pokoju wstawiać bo nie nie będziesz miał miejsca na kolejnego:) A jak po kilku latach podliczysz to okaże się że to były Twoje najlepsze zakupy:) Relax będzie dobrze:)