Maciej
Re: Maciej
Witamy nowego Kolege na forum i dobrze by bylo sie dowiedziec - jakim dysponuje motocyklem NSU lub chcialby dysponowac / 'w przyszlosci'... ?
201, 251, 601 S, OS, OSL i inne...
Witam kolegę znanego mi od wczesnych lat 90-tych, czyli 30 lat
.

NSU 351 OSL '38, NSU 351 OSL WH '37, ...
- skrzydlaty
To znaczy, że kolega jest nieśmiały i ty go przedstawisz, czy jednak samSpiker pisze: czw 03 lis, 2022 8:08 am Witam kolegę znanego mi od wczesnych lat 90-tych, czyli 30 lat.

Kto?
Z kąd?
i po co? - sorry za bezpośredniość, ale będzie jaśniej.
po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
Witam jeszcze raz wszystkich pasjonatów motocykli Nsu dla wyjaśnienia mieszkam w Jarosławiu z motocyklami zabytkowymi związany jestem już od bardzo dawna .Posiadałem ich wiele jedne ukończyłem a inne nie brakło czasu lub cierpliwości he he .A co znajomości z administratorem " spikerem " to znamy się już od bardzo dawna odwiedzał nas na naszych zlotach w Radawie już od lat 90 .Byłem organizatorem i Komandorem Klubu RED DRAGON i do dzisiaj nim jestem choć nie działamy już tak prężnie jak kiedyś ale jako grupa przyjaciół .Teraz to bawię się raczej w innej formie dorabiam częsci do motocykli zabytkowych a i również do NSU zaczęło si to od dorabiania do moich motocykli potem kolegom i tak to się rozwinęło robię to amatorsko ale czasami pomagam a że mam możliwości techniczne to czemu nie hehe .Na dzień dzisiejszy nie posiadam żadnego zabytka musiałem się wszystkiego pozbyć bo miałem przeprowadzkę i to była siła wyższa .Posiadam tylko HD Springera z 99 jeszcze na EWO to też kiedyś było moje marzenie i się spełniło ale jeszcze myślę o zabytku może i jakiś NSU BSA Triumph bo zawsze mi sie podobały .
- skrzydlaty
Powitać zatem.
Zabytek jakiego szukasz, to zależy, czy ma być do jazdy, czy do dopieszczania i dążenia do użytkowego oryginału?
Jak widać na portalach ogłoszeniowych pojawiają się interesujące oferty, warte uwagi.
Więc z realizacją zamiaru nie będzie problemu, pozostaje podjąć decyzję i ją konsekwentnie zrealizować...
Bo kiedy realizować marzenia, jak nie Teraz
Zabytek jakiego szukasz, to zależy, czy ma być do jazdy, czy do dopieszczania i dążenia do użytkowego oryginału?
Jak widać na portalach ogłoszeniowych pojawiają się interesujące oferty, warte uwagi.
Więc z realizacją zamiaru nie będzie problemu, pozostaje podjąć decyzję i ją konsekwentnie zrealizować...
Bo kiedy realizować marzenia, jak nie Teraz

po prostu 'Szczypior'... znaczy się 351 OT
No tak masz rację cały czas ślędzę oferty coś pewnie wymyślę kwestia czasu pozdrawiam
Ja zawsze z sentymentem wspominam te zloty w Radawie. To były jedyne w tamtych czasach tak regularne imprezy w szeroko rozumianej okolicy i przez pewien czas jedyny tak zorganizowany i prężnie działający klub. Piszę "jedyny" z pełną świadomością tego, że pojawiały się i szybko gasły w tym samym czasie różne inne inicjatywy imprezowe i klubowe. Nawiasem mówiąc któż dzisiaj pamięta o wymarłych klubach rzeszowskich i podrzeszowskich z tamtych lat? A o Red Dragonie i "starych Radawach" pamięć jest wciąż żywa. A Maciej od zawsze w mojej pamięci był Szefem tego wszystkiego. No i jeszcze Leszek Luty pewnie tam sporo działał (przynajmniej w moim odczuciu). No i cała reszta paczki. Byliście inspiracją dla późniejszych klubów, w tym mojego. Szkoda, że to się tak nagle urwało (chociaż znając okoliczności moim zdaniem wcale nie musiało) ... ale o tym kiedyś przy piwku.
Wracając do NSU. Nie mieliśmy przez chwilę bezpośredniego kontaktu, więc nie byłem do końca pewien skąd w asortymencie dorabianych części wzięły się te do NSU. Liczyłem na jakiś stan posiadania w tym zakresie. Teraz wszystko jasne. Ale jak sam zainteresowany deklaruje może to się zmienić, czego serdecznie życzę. Też jeżdżę współczesnym Harleyem - taki sprzęt jest niezbędny na niektóre trasy i okazje. Ale wciąż uważam, ze prawdziwy motocyklista ma oprócz współczesnego sprzętu zawsze coś starszego w garażu do zimowego dłubania, choćby po to aby nie zapomnieć jak się pracuje przy motocyklu. Ale też poczuć jak smakuje prawdziwa jazda na prawdziwym motocyklu bez elektroniki i grama plastiku, na maszynie w której zna się każdą śrubkę.
Tutaj jest wątek powitalny, więc nie chciałbym go niepotrzebnie rozszerzać o inne sprawy (tutaj stoją otworem inne działy forum). Jednym słowem zapraszamy!
Wracając do NSU. Nie mieliśmy przez chwilę bezpośredniego kontaktu, więc nie byłem do końca pewien skąd w asortymencie dorabianych części wzięły się te do NSU. Liczyłem na jakiś stan posiadania w tym zakresie. Teraz wszystko jasne. Ale jak sam zainteresowany deklaruje może to się zmienić, czego serdecznie życzę. Też jeżdżę współczesnym Harleyem - taki sprzęt jest niezbędny na niektóre trasy i okazje. Ale wciąż uważam, ze prawdziwy motocyklista ma oprócz współczesnego sprzętu zawsze coś starszego w garażu do zimowego dłubania, choćby po to aby nie zapomnieć jak się pracuje przy motocyklu. Ale też poczuć jak smakuje prawdziwa jazda na prawdziwym motocyklu bez elektroniki i grama plastiku, na maszynie w której zna się każdą śrubkę.
Tutaj jest wątek powitalny, więc nie chciałbym go niepotrzebnie rozszerzać o inne sprawy (tutaj stoją otworem inne działy forum). Jednym słowem zapraszamy!
Ok dzięki kolego za miłą opinię naszych zlotów zawsze się staraliśmy robić je jak najlepiej ale wyszło jak wyszło takie były czasy ale miłośc do motocykli u mnie została i myślę że będzie trwała do końca .A co jakiegoś weterana to raczej się jeszcze skuszę ale mam jeszcze wiele pomysłów co do modelu lub firmy ale na pewno coś wymyślę pozdrawiam i do zobaczenia .